Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Η Δημοκρατική Παράταξη έχει και παρόν και μέλλον


Δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα των Εκλογών και την επόμενη μέρα.

Ο λαός αποφάσισε, η ετυμηγορία του είναι σεβαστή. Το αποτέλεσμα είναι δυσμενές και, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το ΠΑΣΟΚ, έδωσε μια μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατόρθωσε να την κερδίσει. Στη μάχη αυτή, όλοι μας είχαμε συμμετοχή, ρόλο και ευθύνες. Πρώτος από όλους, εγώ.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να πάμε όλοι μαζί την χώρα μπροστά.

Κι αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να σταματήσει. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ευρεία Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη απαιτεί βαθιές τομές, διψάει για Νέα Αλλαγή και την ανάγκη για μια Δίκαιη Κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε στις εκλογές, με ισχυρό και ανανεωμένο Πρόγραμμα.

Είχαμε, όμως, απέναντί μας, τις επιφυλάξεις των πολιτών, για το αν το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εναλλακτική λύση. Είχαμε απέναντί μας, την διαμαρτυρία του πολίτη, για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Και το μήνυμά του είναι ότι θεωρεί ότι, και εμείς, έχουμε σημαντικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στην χώρα. Ο δημοκρατικός λαός μας θέλει ανατρεπτικούς και καινοτόμους.

Είναι απόφασή μου, να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, που θα κάνουν το Κίνημά μας πλειοψηφικό ρεύμα. Συντεταγμένα και συλλογικά, με οδηγό το καταστατικό μας και με μοναδική φροντίδα και στόχο το συμφέρον του τόπου, αλλά βεβαίως και της παράταξης, θα δούμε τι έφταιξε.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, η λαϊκή μας βάση, θα έχουν τον λόγο. Αυτά, τα εγγυώμαι και, στο πλαίσιο αυτό, θα δρομολογήσω άμεσα τις διαδικασίες.

Σε ό,τι με αφορά, θα ζητήσω άμεσα από την βάση του ΠΑΣΟΚ, ν’ ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αυτοί θα κρίνουν. Ζητώ την εντολή, να προχωρήσω τις απαραίτητες, βαθύτερες και τολμηρότερες αλλαγές και, βεβαιώνω ότι, η Δημοκρατική Παράταξη, έχει και παρόν, και μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: