Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου!

Ζητούμε από τον Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικήσει δυναμικά και στο όνομά μας το δικαίωμα των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών να ελπίζουμε σε μια πολιτική και δημόσια ζωή
- με περισσότερη πολιτική,
- περισσότερη ιδεολογία,
- περισσότερη συμμετοχή.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου


Θα προχωρήσουμε συλλογικά και συντεταγμένα

Απευθύνομαι στους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας μας. Αισθάνονται πικραμένοι, πονεμένοι, αγωνιούν για την πορεία της Παράταξής μας, αγωνιούν για την πορεία του τόπου μας. Ο κόσμος θέλει να ειπωθούν όλα και θα ειπωθούν.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχει τη δύναμη και τις διαδικασίες να βρει τη λύση. Διαδικασίες που αναδεικνύουν θέσεις, αρχές και αξίες. Αυτές που θα μας ενώσουν, ώστε να εγγυηθούμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει η πρωταγωνιστική δύναμη Αλλαγής εδώ στην Ελλάδα ξανά. Και αυτές τις διαδικασίες τις εγγυώμαι.

Εγγυητής της ενότητας είναι η συλλογικότητά μας. Εγγυητής της ενότητας είναι τα συντεταγμένα όργανα του Κινήματος, ο ίδιος ο Πρόεδρος. Εγγυητές είναι τα μέλη, τα στελέχη μας και η συνείδησή τους, δε χρειάζονται άλλοι εγγυητές.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο προοδευτικός λαός θεμελίωσαν το ΠΑΣΟΚ ως Παράταξη δημοκρατική και αυτόνομη. Πάντα με την πίστη ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να μείνει η Ελλάδα πίσω. Με όσους δεν ήθελαν να αλλάξει η Ελλάδα. Συγκρουστήκαμε με όσους ήθελαν να υπαγορεύουν πολιτικές ή και πρόσωπα ερήμην του Ελληνικού λαού. Αυτή την πολιτική αυτονομία καλούμαστε να διασφαλίσουμε και σήμερα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται. Ο Ελληνικός λαός και κανείς άλλος, αποφασίζει, για το ποιος κυβερνά τον τόπο.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας μας, όλα τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, θα περιφρουρήσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και την αξιοπρέπειά μας. θα περιφρουρήσουν την πολιτική αυτονομία του Προοδευτικού μας Κινήματος. Εγώ αυτή τη μάχη θα δώσω και ενωμένοι θα την κερδίσουμε.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Η Δημοκρατική Παράταξη έχει και παρόν και μέλλον


Δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα των Εκλογών και την επόμενη μέρα.

Ο λαός αποφάσισε, η ετυμηγορία του είναι σεβαστή. Το αποτέλεσμα είναι δυσμενές και, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το ΠΑΣΟΚ, έδωσε μια μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατόρθωσε να την κερδίσει. Στη μάχη αυτή, όλοι μας είχαμε συμμετοχή, ρόλο και ευθύνες. Πρώτος από όλους, εγώ.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να πάμε όλοι μαζί την χώρα μπροστά.

Κι αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να σταματήσει. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ευρεία Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη απαιτεί βαθιές τομές, διψάει για Νέα Αλλαγή και την ανάγκη για μια Δίκαιη Κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε στις εκλογές, με ισχυρό και ανανεωμένο Πρόγραμμα.

Είχαμε, όμως, απέναντί μας, τις επιφυλάξεις των πολιτών, για το αν το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εναλλακτική λύση. Είχαμε απέναντί μας, την διαμαρτυρία του πολίτη, για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Και το μήνυμά του είναι ότι θεωρεί ότι, και εμείς, έχουμε σημαντικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στην χώρα. Ο δημοκρατικός λαός μας θέλει ανατρεπτικούς και καινοτόμους.

Είναι απόφασή μου, να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, που θα κάνουν το Κίνημά μας πλειοψηφικό ρεύμα. Συντεταγμένα και συλλογικά, με οδηγό το καταστατικό μας και με μοναδική φροντίδα και στόχο το συμφέρον του τόπου, αλλά βεβαίως και της παράταξης, θα δούμε τι έφταιξε.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, η λαϊκή μας βάση, θα έχουν τον λόγο. Αυτά, τα εγγυώμαι και, στο πλαίσιο αυτό, θα δρομολογήσω άμεσα τις διαδικασίες.

Σε ό,τι με αφορά, θα ζητήσω άμεσα από την βάση του ΠΑΣΟΚ, ν’ ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αυτοί θα κρίνουν. Ζητώ την εντολή, να προχωρήσω τις απαραίτητες, βαθύτερες και τολμηρότερες αλλαγές και, βεβαιώνω ότι, η Δημοκρατική Παράταξη, έχει και παρόν, και μέλλον.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007